Ημερίδα για την Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων της EUSPA

Με αφορμή την νέα Πρόσκληση του European Union Agency for the Space Programme (EUSPA), η οποία περιλαμβάνεται στo Πρόγραμμα Εργασίας 2021-2022 της Πολυτομεακής Προτεραιότητας 4 του Προγράμματος “Ορίζοντας Ευρώπη” και αναμένεται να ανακοινωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου 2022, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας διοργανώνει:

«Ημερίδα για την Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων της EUSPA».

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (Ανδρέα Μιχαλακοπούλου 29Α, 1075, Λευκωσία).

 

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Δρ Βασίλης Καλογήρου, Space Downstream R&I Officer της EUSPA, ο οποίος θα παρουσιάσει τα θέματα της νέας Πρόσκλησης, στην οποία περιλαμβάνονται μεταξύ αλλων θέματα σχετικά με εφαρμογές συστημάτων γεωπαρατήρησης (Copernicus, Galileo κ.α.) αλλά και ψηφιακών τεχνολογιών (Τεχνητή Νοημοσύνη, Big Data κ.α.).

 

Επίσης, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υφυπουργείου Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής θα ενημερώσει σχετικά με την Εθνική Πολιτική Διαστήματος της Κύπρου. Επιπλέον, εκπρόσωπος της εταιρίας OMNIA, θα παρουσιάσει το προφίλ και τη δράση της εταιρίας, καθώς και την εμπειρία της από τη συμμετοχή σε επιτυχημένη πρόταση στην Πρόσκληση της EUSPA του 2021.

 

Σας ενημερώνουμε ότι στην ημερίδα θα υπάρχει δυνατότητα σύντομης παρουσίασης (pitching) από φορείς που ενδιαφέρονται να αναζητήσουν συνεργάτες για συμμετοχή στα θέματα (topics) της Πρόσκλησης που θα παρουσιαστεί, δεδομένου ότι θα έχουν καταγράψει το ενδιαφέρον τους κατά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα διεξαγωγής ιδιωτικών συναντήσεων με τον εκπρόσωπο της EUSPA, κατόπιν διευθέτησης. Η ημερήσια διάταξη της ημερίδας είναι διαθέσιμη εδώ.

 

Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εγγραφή σε αυτόν τον σύνδεσμο, μέχρι τις 19/10/2022.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής της Πολυτομεακής Προτεραιότητας 4:

  • Δρ Άγγελο Ντάντο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]  και τηλέφωνο: 22205033
  • κ. Γιώργο Χρίστου, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected] και τηλέφωνο: 22205030
  • Δρ. Σταμάτη Δημόπουλο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected] και τηλέφωνο: 22205059